Politie houdt man (33) uit Almelo aan na geweldincident in Pijlkruidstraat

VideoALMELO - De politie heeft een 33-jarige man uit Almelo aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij het geweldincident in de Pijlkruidstraat in de wijk De Riet. 

Het incident, waar de politie verder niets over los wil laten, gebeurde vermoedelijk tussen afgelopen zondagavond en maandagochtend. De man is maandag aangehouden, zo bevestigt politiewoordvoerster Anne Coenen.

Arrestatieteam

Buurtbewoners zagen maandagavond al dat een man werd weggevoerd. Zij vertelden dat zij zagen dat een zevenkoppig arrestatieteam een man afvoerde. Het zou volgens hen gaan om de bewoner van het huis waar de politie onderzoek doet. 

Maar een vrouw die zegt de moeder te zijn, laat weten dat het haar huis is. „En mijn zoon is wel eens bij mij.” Ze heeft geen idee wat er gebeurd kan zijn. „Als jij het weet, dan weet ik het ook.”

De politie wilde en wil niet op verhalen uit de buurt ingaan, maar bevestigt nu wel dat er een man is aangehouden. 

Grote politiemacht

Dinsdag was er opeens veel politie in de straat. Een woning was afgezet met hekken. Zwarte doeken onttrokken het huis aan het zicht. Ook stond een witte bus van de politie, een mobiel onderzoekskantoor, vlakbij de woning geparkeerd. Agenten ondervroegen diverse omwonenden. 

Coenen: „We snappen dat er veel vragen zijn en dat zo’n politiemacht een behoorlijke impact heeft op de buurt. Maar soms moeten wij terughoudend zijn met de informatie die we delen. En dat zijn we nu.”

Geruchten

Politiewoordvoerster Coenen zegt dat de politie geruchten ter ore zijn gekomen dat er een dode zou zijn gevallen. „Maar dat is niet het geval.”

Of er één dan wel meerdere gewonden zijn en hoe het daarmee gesteld is, wil Coenen echter niet zeggen.

Volledig scherm
De politie doet onderzoek in de Pijlkruidstraat in Almelo. © News United / Jan Willem Klein Horstman

Almelo e.o.