Volledig scherm
Het Amaliaplein in Almelo © Lenneke Lingmont

Politie kan niet naar vechtpartij: vast bij paaltjes in Almelo

ALMELO - De proef met verkeer in de Grotestraat-Zuid zorgt voor problemen bij de hulpdiensten. Afgelopen weekend kon de politie Borne/Hengelo het Amaliaplein bij een vechtpartij niet bereiken, omdat paaltjes in de weg stonden.

Daarom neemt de gemeente Almelo in overleg met de politie maatregelen en komen er uitneembare paaltjes op de hoek van de Grotestraat-Zuid en de Hofkampstraat.

Proef
Sinds twee weken mogen er weer auto’s door de Grotestraat-Zuid rijden. In verband met de proef zijn er paaltjes geplaatst die het Amaliaplein afsluiten voor verkeer. Met Almelose hulpdiensten zijn afspraken gemaakt, zij kunnen de poortjes weg krijgen. Maar hulpdiensten uit omliggende plaatsen die te hulp schieten niet.

Vechtpartij
Alleen had niemand dat scenario besproken, schrijft verkeersdeskundige Hans Veldscholten van de gemeente Almelo aan ondernemers in de Grotestraat-Zuid. En afgelopen zaterdag leidde dat tot problemen. De politie Almelo riep tijdens de uitgaansnacht de hulp van de politie Borne/Hengelo in toen er een grote vechtpartij uitbrak. Die agenten stonden vervolgens stil voor de paaltjes die ze niet omlaag kregen. Het is goed afgelopen, maar de politie heeft gevraagd zo snel mogelijk maatregelen te treffen.

Nieuwe palen
Er komen nieuwe uitneembare palen in de Hofkampstraat ter hoogte van de Grotestraat-Zuid. Die worden waarschijnlijk eind volgende week geplaatst. Tot die tijd blijven de huidige palen omlaag, zodat de hulpdiensten er altijd door kunnen.

Almelo e.o.