Volledig scherm
© Lenneke Lingmont

Politie verwacht meer aanhoudingen in onderzoek naar drugsnetwerk Almelo

ALMELO - De politie verwacht de komende weken nog meer aanhoudingen te verrichten in het onderzoek naar georganiseerde hennepteelt en -handel in Almelo en Vroomshoop. Dat laat een woordvoerder desgevraagd weten.

„We zijn nog volop met het onderzoek bezig, het is vrij arbeidsintensief.” Er worden onder meer diverse geldstromen van en naar bedrijven onderzocht. „Er staan nog diverse acties (aanhoudingen, red.) gepland.” Inhoudelijk wil de politiewoordvoerder er verder niet veel over kwijt.

Invallen
De zaak kwam in het nieuws op 10 mei van dit jaar. Op die dag hield de politie bij een grootschalige actie, met 21 invallen in woningen en bedrijven, vijftien verdachten van internationale handel in hennep aan. Daarmee had de politie naar eigen zeggen de top van een bende te pakken. Bij de verdachten werd onder meer contant geld, vuurwapens en drugs gevonden.

Een maand later, op 6 juni 2016, werd de zaak Uw Import Auto van de Almelose hoofdverdachte Van B. ontruimd; 120 auto’s, met een geschatte waarde van een miljoen euro, werden in beslag genomen. De eigenaar runde het bedrijf met crimineel geld, bleek uit onderzoek van de politie.

Hoofdverdachten nog vast
De hoofdverdachten in de zaak, naast Van B. uit Almelo zijn dat een 27-jarige man uit Vroomshoop en een 29-jarige man uit de gemeente Hardenberg, zitten nog altijd vast. Naar hen loopt zowel een strafrechtelijk als een financieel onderzoek. De verdachten zijn tussentijds voorgeleid aan de rechter-commisaris, die bepaald heeft dat er voldoende gronden zijn om ze in voorlopige hechtenis te stellen. De overige twaalf verdachten zijn al weer een tijd op vrije voeten.

Almelo e.o.