Volledig scherm
Foto: Wim Goorhuis

Politie vindt niets na mogelijk schietincident Almelo

ALMELO - Ze hebben een nachtje doorgebracht in de cel. Maar het was voor niets, blijkt achteraf. In de loop van donderdag zijn zes mannen uit Almelo weer op vrije voeten gesteld. De mannen waren in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden in en bij café De Koning aan de Grotestraat.

Aanleiding voor de aanhouding was dat er meerdere meldingen bij de politie waren binnengekomen over een mogelijke schietpartij bij het café. Ook heeft een getuige tegen de politie gezegd dat-ie een wapen heeft gezien.

De politie heeft ‘s nachts en in de loop van donderdag uitgebreid onderzoek gedaan in en bij het pand. Daarbij werden ook speurhonden ingezet. Er is echter niets gevonden, laat politiewoordvoerder Paul Koetsier weten. „Er zijn geen sporen gevonden en ook geen aanwijzingen.”

Ook een getuigenoproep heeft niets opgeleverd. De zes mannen zijn daarom in de loop van donderdag weer op vrije voeten gesteld.

Maar met hun vrijlating is voor de politie de kous nog niet af; het dossier wordt nog niet gesloten. „We hebben namelijk wel het idee dat er het een en ander is gebeurd”, zegt Koetsier. De politie vermoedt dat er wel iemand is mishandeld in of bij het café.

Almelo e.o.