Volledig scherm
Het Nederlands Forensisch Instituut doet onderzoek aan De Ruyterstraat © Wim Goorhuis

'Politie zoekt nog naar wapen in zaak omgekomen Ribanna uit Almelo'

ALMELO - De politie heeft de afgelopen dagen in de directe omgeving van de woning van Ribanna van Montfoort aan De Ruyterstraat in Almelo nieuw onderzoek gedaan. De 29-jarige vrouw is zondag 9 oktober in haar woning aan De Ruyterstraat om het leven gebracht. Haar 29-jarige vriend Ryan R. zit daarvoor vast.

Buurtbewoners vermoeden dat de politie het moordwapen nog steeds niet heeft gevonden.

'Doodgeschoten'
„Ze hebben het wapen niet”, is de overtuiging van een buurtbewoner die agenten heeft zien zoeken. Uit meerdere gesprekken die hij met de politie heeft gehad, trekt hij de conclusie dat de Almelose is doodgeschoten.

Een woordvoerder van de politie bevestigt dat er nieuw onderzoek is gedaan. Of en zo ja wat daarbij is gevonden, wordt niet bekendgemaakt. De politie wil evenmin kwijt of ze op zoek is naar een vuurwapen.

Verbaasd
De politie is verbaasd over het feit dat getuigen tegenover deze krant hebben verklaard dat ze hebben gezien dat een man - mogelijk de verdachte - de bewuste zondagavond de bosjes was ingerend tegenover de woning van het slachtoffer.

Het strookt volgens politiewoordvoerder niet met het feit dat verdachte Ryan R. ‘niet in de directe omgeving van het pand’ is aangehouden. „Hij is buiten Almelo aangehouden”, aldus de politiewoordvoerder.

Almelo e.o.