Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Politiek Almelo buigt zich over medicinaal wietgebruik

De Almelose gemeenteraad buigt zich op 20 juni over het gebruik van medicinale wiet. In een Politiek Beraad wordt de raad bijgepraat over de werking en teelt van hennepplanten voor het maken van bijvoorbeeld wietolie.

 1. Bewoners in de Almelose Ambtstraat zijn de wanhoop nabij door asociale buren: ‘Wat hier gebeurt, is niet meer normaal’
  PREMIUM

  Bewoners in de Almelose Ambtstraat zijn de wanhoop nabij door asociale buren: ‘Wat hier gebeurt, is niet meer normaal’

  ALMELO - Bijna de helft van de huizen in de Ambtstraat is opgekocht door huisjesmelkers. In sommige wonen wel twintig mensen, vrijwel allemaal uit Oost-Europa. En velen daarvan hebben, volgens de buren, weinig goeds in zin. „Ik durfde op een bepaald moment mijn eigen gangetje niet meer in. Bang dat ik de volgende dooie zou worden in Almelo.” Het onthutsende relaas van enkele bewoners, die hun geliefde straat zien veranderen in een probleemplek.
 2. Amerikaanse blueslegende speelde één keer in Almelo, dat concert in de oude Kolkschool verschijnt nu op cd
  PREMIUM

  Amerikaan­se blueslegen­de speelde één keer in Almelo, dat concert in de oude Kolkschool verschijnt nu op cd

  ALMELO - De Amerikaanse bluesartiest Wallace Coleman gaf in 2019 een indrukwekkend optreden in de voormalige Kolkschool in Almelo. Van het concert van de mondharmonicaspeler op het toenmalige podium van Paco Plumtrek werden geluidsopnamen gemaakt. Die opnamen van de akoestische bluesmuziek bleken dusdanig goed te zijn, dat het concert sinds deze week op cd is verschenen.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.