Volledig scherm
© Lars Smook

Polman Stadion eindelijk op lijstje van fanatiek stadionbezoekende Belg

ALMELO - Chris Copermans uit België bezocht al honderden stadions in Europa. En donderdag kon hij het Polman Stadion van Heracles Almelo op de lijst bijschrijven. Hij was er samen met zijn zoon Des.

Het is een bijzondere verschijning tussen alle in zwart-wit gestoken Heraclieden. Vader Chris en zoon Des Copermans, gewapend met grote Belgische vlag met daarop 'Chris en Des on tour'. De Belgen zijn zogenaamde groundhoppers. Hun doel: alle stadions van Europese profclubs bezoeken. En daar hebben ze heel wat voor over. Gistermiddag stapte Chris met zijn zoon om 14.00 uur in de auto in hun woonplaats Hasselt. Om vervolgens in drie uur naar Almelo te rijden en daar de eerste Europese wedstrijd van Heracles bij te wonen.

Lijstje
"Het Polman Stadion stond op het lijstje van stadions waar we nog naartoe wilden", vertelt Copermans. "Het is net verbouwd, dat wilden we graag zien." En een beter moment dan de eerste Europese wedstrijd ooit van de Almeloërs kon hij niet bedenken. "Daar willen we bij zijn." Hij heeft bovendien een bijzondere band met de club. "Doelman Bram Castro van Heracles komt uit ons dorp."

Dure hobby
Dus zocht hij vorige week via Facebook contact met een Heraclessupporter, die de kaarten voor vader en zoon heeft gekocht. "Zo doen we het vaak als we zelf geen tickets via internet kunnen kopen", vertelt Copermans. "Gelukkig zijn er altijd wel mensen die willen helpen." Hij probeert steeds een kaart voor het vak met de fanatieke aanhang te bemachtigen. "Daar beleef je de sfeer het beste. En die kaarten zijn vaak ook het goedkoopst. Want het is inderdaad wel een dure hobby."

Honderden stadions
Copermans heeft al honderden stadions in heel Europa gezien. Van het oude Olympiastadion in München tot San Siro in Milaan en Santiago Bernabéu in Madrid. "Het Olympiastadion vind ik het mooiste stadion", zegt de voetbalgekke Belg. "De mooiste sfeer heerste bij de wedstrijd Celtic- Glasgow in Schotland, erg bijzonder." Van elk bezocht stadion maakt hij foto's, die hij samen met de tickets en het programmaboekje in zijn collectie bewaart.

EK
Vrijwel alle stadions op drie uur rijden van Hasselt hebben vader en zoon al bezocht. Ook de Nederlandse stadions. Vorig jaar waren ze bij de Graafschap, vorige week nog in Arnhem bij Vitesse-Porto. "We bezoeken bijna elke week wel een wedstrijd in weer een nieuw stadion. Soms zitten er twee weken tussen, soms zien we drie wedstrijden in twee dagen. Tijdens het EK in Frankrijk zijn we naar vijf wedstrijden in vijf verschillende stadions geweest."

Nieuw avontuur
Gisteravond genoten beiden van de sfeer in het Polman Stadion. Met hun vlag waren ze goed zichtbaar op de tweede ring, achter de harde kern. Volgende week een nieuw avontuur. Dan in Londen, bij het duel West Ham - Juventus.

Almelo e.o.