Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Pop-upmuseum in Javatoren Almelo

ALMELO - Leegstaande etages voor drie maanden domein van kunstenaars.
Acht Almelose kunstenaars exposeren gedurende drie maanden hun werk op de vierde en vijfde etage van de Javatoren aan het kanaal.

De vierde en vijfde etage van de dertien verdiepingen tellende Javatoren hebben balkons en zijn daarmee bij uitstek geschikt voor ondernemers die een grote ruimte nodig hebben. Om die reden heeft Frame Offices, het bedrijf dat huurders probeert te vinden voor de deels leegstaande toren, die twee etages in afwachting van huurders niet in kleinere units ingericht. Ook zijn de ruimtes nog niet afgewerkt.
Het bracht Tim Telgenhof, uitbater van het op de begane grond ingerichte horecaetablissement ‘De Hoofdzaak’ op het idee er tijdelijk wat anders mee te doen. „Ik kwam op het idee na een bezoek aan het DWDD-pop-upmuseum in Amsterdam. Daar mocht een aantal vaste gasten van het programma een deel van het Allard Pierson Museum tijdelijk inrichten met werk uit de depots van twaalf Nederlandse musea. Almelo kent ook veel goede kunstenaars, dus leek het me aardig hier ook zoiets te doen”, vertelt Telgenhof.

Almelo e.o.