Gymleraar Harry Hemmelder van Het Erasmus kampt met de ziekte ALS, maar hij wil zoveel mogelijk positiefs uit het leven halen met zijn gezin.
Volledig scherm
PREMIUM
Gymleraar Harry Hemmelder van Het Erasmus kampt met de ziekte ALS, maar hij wil zoveel mogelijk positiefs uit het leven halen met zijn gezin. © Emiel Muijderman

Populaire gymleraar Harry uit Almelo zit thuis door ALS, maar zijn school is hem niet vergeten

ALMELO - Hij staat al anderhalf jaar niet meer voor de groep, maar Het Erasmus laat Harry Hemmelder (61) niet zomaar gaan. De gymdocent kampt met de ongeneeslijke ziekte ALS en moest zijn fluitje noodgedwongen aan de wilgen hangen. De school komt volgende week in actie tegen ALS. De sportdag vormt ook zijn afscheid. „Ik had niet anders verwacht van die warme, lieve school.”

  1. Lies krijgt hulp van rechter in haar strijd tegen  dwangarbeid in Almelo: ‘Ze pakken je identiteit af’
    PREMIUM

    Lies krijgt hulp van rechter in haar strijd tegen dwangar­beid in Almelo: ‘Ze pakken je identiteit af’

    ALMELO - Is de dwangarbeid bij de Goede Herder in onder andere Almelo verjaard? En kloppen de slachtoffers wel aan bij de juiste kerkinstanties? Over die prangende vragen hebben de 19 vrouwen die strijden voor genoegdoening een eerste succesje geboekt bij de rechter. De twee ontkennende kerkgenootschappen moeten diverse documenten aan de vrouwen geven, zodat zij hun claim kunnen onderbouwen.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.