Volledig scherm
© Lenneke Lingmont

Praxis vangt bot in zaak over komst Hornbach in Almelo

ALMELO - Praxis krijgt niet alle gespreksverslagen van intern overleg tussen de gemeente Almelo en concurrent Hornbach. Dat heeft de bestuursrechter in Zwolle besloten.


De bouwmarkt wil alle informatie hebben die te maken heeft met de mogelijk komst van concurrent Hornbach naar Almelo. Via een verzoek op grond van de Wet openbaarheid van bestuur kreeg Praxis slechts een deel. Via een gang naar de bestuursrechter probeerde de bouwmarkt alsnog alle informatie te krijgen.

Er wordt al lange tijd een juridische procedure gevoerd over de komst van bouwgigant Hornbach naar Almelo. Begin dit jaar vernietigde de Raad van State het bestemmingsplan Rhijnbeek dat de komst mogelijk moet maken. De gemeente en Hornbach zijn sindsdien met elkaar in gesprek over hoe het verder moet. En de verslagen van die gesprekken wil Praxis graag hebben.

Een deel heeft de bouwmarkt gekregen, maar in die verslagen is veel informatie zwart gelakt. De rechter oordeelt dat de verslagen bedoeld zijn voor intern gebruik en dat Praxis voldoende informatie heeft gekregen.

Almelo e.o.