Volledig scherm
Uitgaanscentrum Preston Palace bestaat 25 jaar en dat wordt gevierd. Directeur Carlo Slag: 'Ik zit al 30 jaar op deze plek.' Foto: Lenneke Lingmont © Lenneke Lingmont

Preston Palace bestaat 25 jaar

ALMELO - Preston Palace bestaat 25 jaar, Carlo Slag werkt al 30 jaar op die plek. Hoe een sloper zich opwerkte tot mede-eigenaar. Preston Palace viert dit jaar het 25-jarig bestaan. Maar voor mede-eigenaar Carlo Slag is het voormalige Prinses Irene Ziekenhuis al 30 jaar een thuis. „Toen ik hier begon met strippen en slopen, was eigenaar worden niet mijn intentie. Zo is het gewoon gelopen", zegt hij.

Ook na drie decennia vertelt Slag nog steeds vol passie over Preston Palace. Over het verleden, het concept en de plannen voor de toekomst. Voor Preston Palace geldt: er gaat geen dag voorbij zonder de 45-jarige geboren en getogen Almeloër.

In 2011 werd Slag er grootaandeelhouder. Toen nam hij het hotel en uitgaanscentrum samen met compagnons Alexander Muller en Imre Florijn over van Hennie van der Most. Zelf is hij al sinds 1986 aan het werk op de plek waar nu het hotel staat. Slag was toen 15 jaar oud. „Toen de Almelose ziekenhuizen verhuisden naar een locatie en dit pand werd gekocht door Hennie van der Most, ben ik hier komen te werken. De boel moest worden leeggehaald, volledig worden gestript. Een ander ging vakkenvullen in de supermarkt, ik ging hier slopen. Met zo'n 25 man hebben we daar twee jaar over gedaan. Twaalf containers puin per dag. En dat puin brachten we er met een kruiwagen naartoe."

Ook daarna bleef Slag werkzaam voor Van der Most, als manusje-van-alles bij Preston Palace. „Veel geld heb ik niet, maar diegene die het leuk vinden, kunnen blijven', zei Hennie. Ik wilde dat graag, vond het werk leuk en de onderlinge sfeer fantastisch. Van mijn ouders moest ik mijn opleiding tot automonteur afmaken, maar dat proces heb ik toen wat versneld, om het zo maar te zeggen."

Uiteindelijk kwam hij als monteur in het ketelhuis terecht. „Ie lik mie wa 'n kearl die graag met ketels bezig is", zei Van der Most. En zo zorgde hij samen met de stoker van het Prinses Irene Ziekenhuis dat de voormalige kolenketels de boel warm hielden. En nog altijd wordt Preston Palace warm gestookt op de Stork-installatie uit 1959. Voor Slag is het een bijzondere plek. „Want hier werkte ik op mijn 17de. Geweldige machines."

Slag groeide binnen het bedrijf. Op een gegeven moment was hij hoofd van de technische dienst. Vijf jaar geleden volgde een verrassende wending. „In een gesprek met Hennie kwam mijn toekomst toevallig ter sprake. Toen vroeg hij waarom ik het niet van hem overnam. 'Ik heb 2 euro en 43 cent op de bank' antwoordde ik. Maar uiteindelijk is dat alsnog goedgekomen, door het samen met twee compagnons te doen. Hennie was er alles aan gelegen dat het in het bezit van iemand zou komen die liefde voor Preston Palace had." Slag en zijn kompanen bouwden het concept verder uit, renoveerden de afgelopen jaren non-stop.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Almelo e.o.