Volledig scherm
© Onbekende fotograaf

Preston Palace per 1 juni weer open met ‘slimme zones’ en strikte huisregels

ALMELO - Preston Palace gaat op 1 juni weer open. Het hotel heeft de huidige all inclusieve-formule een corona-upgrade gegeven en strikte huisregels opgesteld. 

Preston Palace is sinds maandag 23 maart gesloten, omdat het hotel niet langer kon en mocht voldoen aan de aan de wens van de gasten. De sluiting was een regelrechte nachtmerrie voor directeur Carlo Slag. Niet voor niets werkte het hotel aan een nieuwe, toekomstbestendige formule. Die ligt er nu.

Slimme zones

Negen weken na de sluiting, gaat het hotel en uitgaanscentrum per 1 juni weer open met een vernieuwde all-inclusieve familieformule. Preston Palace is ingedeeld in drie ‘slimme zones’: de hotelkamer, de open zones en de geplande zones. De gast kan de hotelkamer vanzelfsprekend altijd in en uit, en ook de open zones als terrassen en de bar zijn vrij toegankelijk. 

Voor de geplande zones geldt daarentegen dat gasten voorafgaand aan hun bezoek een reservering moeten maken. Onder geplande zones vallen plekken als de restaurants, de indoor kermis en het zwembad. Dineren in buffet-vorm is niet langer mogelijk. Gerechten worden bij de gast aan tafel geserveerd, in diverse restaurants.

Helft van de kamers

Vanaf 1 juni kunnen huishoudens de helft van de kamers in het hotel weer boeken. Groepen, bestaande uit meerdere huishoudens, komen hier in verband met de 1,5 meterregel niet voor in aanmerking. Een maand na de opening, per 1 juli, kunnen gasten weer overnachten in alle 318 hotelkamers.

Om de veiligheid van gasten en medewerkers te waarborgen, moeten bezoekers bij het inchecken vragen over hun gezondheid beantwoorden. Hun persoonlijke programma wordt voorafgaand aan het verblijf ingepland, zodat het personeel van Peston Palace overzicht heeft van het aantal mensen in één ruimte. 

Corona-huisregels

Als voorbereiding op de opening, volgen medewerkers van Preston Palace een ‘COVID-19 Training’. Elke ruimte van het pand beschikt over een desinfectie spots en er wordt gecontroleerd op hygiëne. Het hotel is voorzien van veiligheidsborden en aanwijzingen van looprichtingen. Ook komt er extra toezicht op de handhaving van de corona-huisregels. 

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.