Voorzitter Aart Ek van de Protestantse Gemeente Almelo (midden) bij de Grote Kerk, geflankeerd door voorzitter Ineke Munter van het college van kerkrentmeesters en penningmeester Hendik Jan Boere.
Volledig scherm
PREMIUM
Voorzitter Aart Ek van de Protestantse Gemeente Almelo (midden) bij de Grote Kerk, geflankeerd door voorzitter Ineke Munter van het college van kerkrentmeesters en penningmeester Hendik Jan Boere. © Wouter de Wilde | WDW Foto's

Protestantse Gemeente Almelo moet kerken sluiten: ‘Het is een harde conclusie’

ALMELO - Loslaten en opnieuw beginnen. Onder dat motto werkt de Protestantse Gemeente Almelo (PGA) aan een bezuinigingsplan. In het concept adviesrapport staat een harde conclusie: twee of drie van de vier kerken moeten dicht. De Grote Kerk kan dan als representatief gebouw voor centrale activiteiten openblijven.

  1. Gert-Jan van Duren, Neerlands hoop in strijd tegen de falende overheid komt gewoon uit Almelo
    PREMIUM

    Gert-Jan van Duren, Neerlands hoop in strijd tegen de falende overheid komt gewoon uit Almelo

    ALMELO - De man van de week is Gert-Jan van Duren. De 58-jarige bedlegerige Almeloër die lijdt aan een chronische- en ongeneeslijke vermoeidheidsziekte. In zijn strijd voor bevestiging van zijn vreselijke kwaal heeft hij een papieren tijger verslagen. Van Duren kreeg na een slopend gevecht tegen de instanties in hoger beroep het gelijk aan zijn zijde. Een uitkering, maar belangrijker: erkenning.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.