Volledig scherm
Manager Esther Hammink van Het Theaterhotel: 'Volgend jaar nieuwe ronde, nieuwe kansen.' FOTO REINIER VAN WILLIGEN

Publieksprijs gaat aan Theaterhotel voorbij

ALMELO Niet Het Theaterhotel, maar de Goudse Schouwburg mag zich het 'meest gastvrije theater van Nederland' noemen. Deze publieksprijs is dinsdagavond uitgereikt door de ANWB.

Het Theaterhotel was geselecteerd in de categorie middelgrote gemeenten. Manager Esther Hammink vindt het jammer dat 'Almelo' niet won, maar is nog steeds trots op de de nominatie, op zich al een grote blijk van waardering. Ook ziet ze er een aansporing in. "Volgend jaar nieuwe ronde, nieuwe kansen. En dan gaan we winnen", reageerde ze even na de bekendmaking van de uitslag. In de categorie kleine gemeenten werd het Parkgebouw in Rijssen tweede, na de Rijswijkse Schouwburg.

In totaal werden ruim 23.000 stemmen uitgebracht. Die kwamen van ANWB-leden die hun waardering uitspraken voor de bereikbaarheid, horeca, het prijsniveau, de sfeer en uitstraling, het zitcomfort, het zicht op het podium en het aanbod van voorstellingen. Het is dit jaar voor het eerst dat de ANWB de verkiezing organiseert. Het is tevens de eerste publieksprijs voor theaters.

Almelo e.o.