Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Rapper Noëmar uit Almelo maakte tijdens Lowlands indruk op wereldband

ALMELO – Een nummer opnemen met de wereldberoemde band Edward Sharpe & The Magnetic Zeros? Veel beginnend artiesten kunnen er alleen maar over dromen, maar rapper Emar Reinita - artiestennaam Noëmar - uit Almelo gaat het doen.

Op Lowlands coverde hij het bekendste nummer van de band: Home. “Dit is de beste remix die ik ooit heb gehoord”, reageerde zanger Alex Ebert enthousiast na het optreden van Reinita. “Eigenlijk moet je dit uitbrengen”. Reinita trok de stoute schoenen aan en vroeg de zanger: “Maybe together?”. Dat zag de zanger wel zitten. Na de show kwam de manager van de band direct naar Reinita om zijn contactgegevens te vragen.

Nu staat die samenwerking nog op een laag pitje. “Maar dat contact komt er!”, zegt Reinita, die weer bijgekomen is van het optreden op Lowlands. “De band is momenteel nog aan het touren en zanger Ebert kampt met stemproblemen. Hopelijk is er daarna tijd voor mij en anders trek ik zelf aan de bel. Dit moet je warm houden”.

Hoe kwam je op Lowlands terecht?
“Talentscout Roelie van Lingen bracht me onder de aandacht bij KPN/Soundcheckers, een organisatie op zoek naar jong talent. Die regelden vervolgens een optreden voor me. Ik werd ‘s middags gebeld of ik de dag erna het nummer kon komen spelen. Tot diep in de nacht hebben we toen gewerkt aan de remix en met maar een paar uurtjes slaap zijn we de volgende dag naar Biddinghuizen gereden”.

En dan komt Alex Ebert binnen
“Ik was zó zenuwachtig. We hadden bijna niet kunnen oefenen omdat het allemaal erg kort dag was. En de soundcheck ervoor ging compleet mis. Daardoor had ik mijn zenuwen nog minder onder controle, maar blijkbaar viel het allemaal wel mee haha. Ik heb Ebert zelf maar vrij kort gesproken want hij moest daarna optreden. Maar hij was erg onder de indruk, dat verwachtte ik echt totaal niet.”

Wordt dit de grote doorbraak voor Noëmar?
“Ik hoop het. Zeker als een eventuele samenwerking met Edward Sharpe & The Magnetic Zeros doorgaat. Het optreden op Lowlands zorgde in ieder geval al voor superveel positieve reacties. Daarnaast ben ik ook nog in de race voor de grote prijs van Nederland. Momenteel zijn we bezig met de voorrondes voor de kwartfinale. Afgelopen dinsdag hadden we een showcase en half september komt er een bootcamp. Dan hoor ik of ik door ben”.

Hoe nu verder?
“Momenteel ga ik meer richting het westen om op te treden. De support hier in de regio is er, maar om echt naam te maken is Twente – zeker op het gebied van hiphop – te klein. Ik heb al kennis mogen maken met succes onder de naam E Royal & The Kingsz, maar met die formatie waren we vooral zoekende. We dachten dat het met hard werken vanzelf zou gaan, dat is niet zo. Sinds vorig jaar november ben ik teruggegaan naar de basis en heb mijn naam veranderd in Noëmar. Ik merk dat ik veel meer ervaring heb. Dat zie je aan het nummer Home. Zonder al teveel voorbereiding weten we een cover neer te zetten die in de smaak valt. Ik ben nu klaar om de rest van Nederland kennis te laten maken met Noëmar.”

Soundcheckers was afgelopen weekend op Lowlands. Jong Talent Noëmar heeft voor de leadzanger van Edward Sharpe and the Magnetic Zeros een unieke rapversie gecoverd van hun eigen plaat 'Home' . Bekijk de nieuwste uitzending op http://www.kpn.com/soundcheckers Facebook: http://www.facebook.com/soundcheckers Twitter: https://twitter.com/SoundcheckersNl Instagram: https://www.instagram.com/soundcheckersnl/ Wil je ook bij de uitzending aanwezig kunnen zijn? Meld je aan via publiek@blazhoffski.nl

Almelo e.o.