Volledig scherm
XL businesspark bij Almelo in vogelvlucht. © Wouter Borre

Rapportcijfer 6,4 van ondernemers in Almelo moet hoger

ALMELO - Almelo blaast flink in de bus om meer bedrijven naar de stad te trekken. Het recent geopende ondernemersloket krijgt een impuls en er worden extra accountmanagers aangesteld. Kosten: 650.000 euro. 

Volgens cijfers van de gemeente tellen Almelo en omliggende dorpen  ongeveer  4500 bedrijven, waar 41.860 mensen werken. Dat moeten er beduidend meer worden. Want het college van burgemeester en wethouders wil dat er de komende jaren 4000 banen bijkomen in Almelo. 

Loket voor vragen

Omdat voor elkaar te krijgen wil het ambitieuze gemeentebestuur het ondernemersklimaat verbeteren. Als eerste stap is vorig jaar november het Ondernemersloket geopend. Een plek, waar ondernemers terecht kunnen met al hun vragen en alle expertise gebundeld is. Er is niet alleen een speciale webpagina (almelo.nl/ondernemersloket), maar ook een centraal telefoonnummer.

Aan de weg timmeren

Maar daarmee is Almelo er nog niet, constateert het gemeentebestuur. Om het vestigingsklimaat te verbeteren moet Almelo aan de weg timmeren. Het Ondernemersloket moet een voortrekkersrol vervullen, wordt daarbij aangegeven. ‘Zichtbaar en beschikbaar zijn voor Almelose bedrijven, een grotere rol hebben in het signaleren en adviseren op belangrijke economische ontwikkelingen in deze stad.” Omdat te bereiken worden extra accountmanagers aangesteld. Nu telt het team 2,5 arbeidsplaatsen. Straks 4,5. Ook spendeert het gemeentebestuur de komende jaren extra geld aan trainingen en onderzoek door het Ondernemersloket. Al met al gaat het om 650.000 euro.

Rapportcijfer

Het moet er  tevens toe leiden dat ondernemers een hoger rapportcijfer geven. In 2018 scoorde Almelo een 6,4 bij een tevredenheidsonderzoek. Dit jaar is er opnieuw een peiling. Het gemeentebestuur mikt op een 7.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.

Poll

Bevrijdingsmonument in Almelo kwijnt weg bij oude stadhuis

  • Schande! Dat monument moeten ze snel opknappen (27%)
  • Opknappen en nog voor alle festiviteiten verplaatsen naar een prominentere plek (62%)
  • Ik heb niks met dat monument. Wat mij betreft doen ze er niets aan (11%)
1690 stemmen