Rat veroorzaakt tumult in nieuw stadhuis Almelo

ALMELO - „Heb ik in een keer een rat aan mijn gat hangen!”. Bestuurslid Hans van Houwelingen van de lokale Partij Vrij Almelo is nog steeds verbouwereerd over wat hem maandagavond overkwam in het nieuwe Almelose stadhuis. 

Tijdens een toiletbezoek op de eerste etage van het stadhuis kwam hij met zijn broek op de knieën oog in oog te staan met een rat en is zich rot geschrokken. „Het dier dook ineens achter mij op de wc-bril op”, vertelt Van Houwelingen, die als een razende het toilet verliet en alarm sloeg. 

De rat, die achter een gesloten wc-deur werd achtergelaten, bleek vanmorgen verdwenen. Onderzocht wordt waar het dier vandaan is gekomen, via de wc uit het riool of uit het plafond. De gemeente zet volgens burgemeester  Arjen Gerritsen professionele bestrijders en de gebouwendienst in om het probleem op te lossen. 

Volledig scherm
Een rat in actie. © REUTERS
  1. In dit wijkcentrum in Almelo hebben de tafeltennissers hun eigen bar
    PREMIUM
    Achter de toog

    In dit wijkcen­trum in Almelo hebben de tafelten­nis­sers hun eigen bar

    ALMELO - „Ik wil je niet teleurstellen, maar het gaat er hier niet zo aan toe als in de Schelf hoor!”, zegt Mike Stokkelaar (47) meteen. De beheerder annex barman van De Trefhoek in het Sluitersveld refereert aan een artikel dat eerder in deze rubriek te lezen was, over het wijkcentrum in de Schelfhorst. Dat werd vanwege anekdotes over een vrijend stelletje in de gang, bakstenen die door de ruiten vlogen tijdens het klaverjassen en schreeuwende gasten door de verslaggever van deze krant omgedoopt in gekste wijkcentrum van Almelo.

Almelo e.o.