Rat veroorzaakt tumult in nieuw stadhuis Almelo

ALMELO - „Heb ik in een keer een rat aan mijn gat hangen!”. Bestuurslid Hans van Houwelingen van de lokale Partij Vrij Almelo is nog steeds verbouwereerd over wat hem maandagavond overkwam in het nieuwe Almelose stadhuis. 

Tijdens een toiletbezoek op de eerste etage van het stadhuis kwam hij met zijn broek op de knieën oog in oog te staan met een rat en is zich rot geschrokken. „Het dier dook ineens achter mij op de wc-bril op”, vertelt Van Houwelingen, die als een razende het toilet verliet en alarm sloeg. 

De rat, die achter een gesloten wc-deur werd achtergelaten, bleek vanmorgen verdwenen. Onderzocht wordt waar het dier vandaan is gekomen, via de wc uit het riool of uit het plafond. De gemeente zet volgens burgemeester  Arjen Gerritsen professionele bestrijders en de gebouwendienst in om het probleem op te lossen. 

Volledig scherm
Een rat in actie. © REUTERS
  1. De gele bus zien we voorlopig niet terug in de Almelose binnenstad
    PREMIUM
    column

    De gele bus zien we voorlopig niet terug in de Almelose binnenstad

    Het bericht trok dinsdag meteen mijn aandacht. De karakteristieke gele schoolbus van Preston Palace rijdt hotelgasten die willen winkelen tegenwoordig naar de binnenstad van Enschede. Terwijl je uiteraard verwacht dat het pretpaleis dat in Almelo gevestigd is de gasten naar de Almelose binnenstad rijdt voor een uitje. Niet dus. Als liefhebber van mooie winkels begrijp ik dat Enschede simpelweg het meest uitgebreide winkelaanbod van Twente heeft. Maar als inwoner van Almelo die haar stad een warm hart toedraagt denk ik: waarom?

Almelo e.o.