Volledig scherm
De ravage is groot op het spoor en aan de auto © Gerrit Bouwhuis/News United

Ravage op spoor na ongeluk met auto in Almelo: treinverkeer hervat

updateALMELO - Een enorme ravage op het spoor zondagmorgen na een ongeluk met een personenauto bij de spoorwegovergang. Er reden daardoor urenlang geen treinen tussen Almelo en Wierden.

De beperkingen golden zowel op het traject Deventer-Enschede (NS) als Zwolle-Enschede (Blauwnet). De vertragingen duurde ruim twee uur. Om 10.15 uur werd het spoor weer vrijgegeven en rijden treinen volgens normale dienstregeling.

De schade was even daarvoor groot geweest. Een automobiliste verloor iets na half acht de macht over het stuur op de Aalderinkssingel in Almelo. De auto knalde daarbij op de spoorbomen, die naar beneden waren voor de aanstormende trein, en kwam tot stilstand tegen een groen hek. 

Een onderdeel van de spoorboom kwam vervolgens op het spoor terecht en raakte de trein. Er is geen schade ontstaan aan de trein en de rails, zo laat een woordvoerder van ProRail weten. 

Inspectie

Wonderlijk genoeg bleef de bestuurster ongedeerd bij het ongeval. Ze is wel nagekeken door ambulancepersoneel ter plaatse. De auto is total loss. De intercity reed door naar station Almelo om de passagiers eruit te laten. 

Twee op een rij

Het is het tweede treinongeval in korte tijd in Twente. Vrijdag vond er een soortgelijk incident plaats in Hengelo, ter hoogte van het FBK-Stadion. De bestuurder kwam ook toen met de schrik vrij. 

Volledig scherm
Ook de slagbomen hebben een flinke tik gehad © Gerrit Bouwhuis/News United

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.