De rechtbank in Almelo.
Volledig scherm
De rechtbank in Almelo. © Tubantia

Rechtbank Almelo zet dief aan het werk voor gestolen kipschnitzel

ALMELO/ENSCHEDE - De 35-jarige oud-Almeloër B. mag zijn handen binnenkort uit de mouwen steken. De politierechter veroordeelt de tegenwoordig in Enschede woonachtige winkeldief tot een werkstraf van 60 uur, waarvan 30 uur voorwaardelijk.

 1. Gevangenen Karelskamp verdienen weinig, maar geven wel geld aan zieke kinderen: ‘Prachtig gebaar’

  Gevangenen Karelskamp verdienen weinig, maar geven wel geld aan zieke kinderen: ‘Prachtig gebaar’

  ALMELO - Een hartverwarmend gebaar vanuit de bajes: gedetineerden in de Karelskamp in Almelo hebben 500 euro ingezameld voor het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Opmerkelijk, want de gevangenen hebben geen contant geld in bezit. Het geld is namens de gedetineerden uitgereikt aan gevangenismedewerkers van PI Middelburg. Zij fietsen deze week door Nederland om aandacht te vragen voor zieke kinderen.
 2. Megaklus in Rijssen: zo zorgt Tennet er voor dat er in Twente stroom uit de stopcontacten blijft komen
  PREMIUM

  Megaklus in Rijssen: zo zorgt Tennet er voor dat er in Twente stroom uit de stopcontac­ten blijft komen

  RIJSSEN - Een oplader in je stopcontact steken om een telefoon op te laden. Makkie, toch? Maar wat als op dat stopcontact 110.000 volt staat, en meerdere gemeenten er afhankelijk van zijn? Dan wordt het vervangen van dat stopcontact ineens een megaklus. Netbeheerder Tennet gaat de komende jaren 140 van deze hoogspanningsstations in heel Nederland vervangen. Rijssen is de eerste en wij namen een kijkje.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.