Volledig scherm

Rechtbank: ‘Dennis V. bracht Nathalie om het leven’

ALMELO - De rechtbank Almelo veroordeelt Dennis V. (24) tot negen jaar gevangenis en tbs met dwangverpleging voor de doodslag op Nathalie Weinreder 11 december 2010 in Almelo. Het Openbaar Ministerie had negen jaar en tbs met dwangverpleging geëist, of vijftien jaar cel.

Volgens de rechtbank leidt het onderzoek ‘enkel en alleen tot verdachte Dennis V.’ Bij het bepalen van de straf rekent de rechter hem ook aan dat Dennis V. het slachtoffer en haar dochtertje alleen achter liet terwijl er een hond in de woning was. De rechtbank acht de kans op herhaling groot als V. niet wordt behandeld. De rechtbank denkt dat sprake is van enige mate van verminderd toerekeningsvatbaarheid.


Tientallen familieleden en kennissen van Dennis en Nathalie volgden het vonnis. Zeven politiemensen hielden toezicht. Dennis kreeg bij binnenkomst een knuffel van zijn moeder. De rechtbank gaf een korte samenvatting van het vonnis dat 37 bladzijden beslaat. In tegenstelling tot de opvatting van advocaat Peters stelt de rechtbank dat het Openbaar Ministerie wel ontvankelijk is in deze zaak. “Er is voldoende onderzoek gedaan naar andere verdachten en naar andere scenario’s”, aldus rechtbankpresident Stoove. “Er is geen ander dan Dennis V. bij de dood van Nathalie Weinreder betrokken”.

Advocaat Peters zegt dat hij in hoger beroep gaat. "We halen ons recht wel in Arnhem", reageert de familie. "We hadden dit wel verwacht. Dennis: in hoger beroep kom je vrij jongen".

Lees meer over deze zaak in De Twentsche Courant Tubantia van woensdag

Almelo e.o.