Volledig scherm
Met de inkomsten uit de reclamebelasting wordt onder meer de kerstverlichting betaald. © Carlo ter Ellen

Reclamebelasting voor ondernemers in binnenstad Almelo stijgt fors

ALMELO - De reclamebelasting die ondernemers in de binnenstad van Almelo betalen stijgt komend jaar met 9,5 procent. De ondernemers in gebied A, het kernwinkelgebied, moeten 750 euro betalen. Dat was dit jaar nog 685,20 euro. Voor ondernemers in gebied B, de schil rond het centrum, blijft de belasting 448,20 euro per jaar.

De belasting gaat omhoog op verzoek van de binnenstadondernemers zelf. Winkeliersvereniging Centrum Almelo Actief (CAA) heeft de gemeente gevraagd de verhoging door te voeren. De gemeente Almelo int de belasting, maar maakt het complete bedrag vervolgens over naar CAA. Die organiseert met het geld evenementen in het centrum en zorgt voor aankleding, zoals de kerstverlichting.

Te weinig inkomsten
In gebied A kunnen de kosten echter niet gedekt worden uit de huidige inkomsten. Dat komt onder andere door de vele leegstand, waardoor er minder ondernemers zijn die meebetalen.

Bloemen en verlichting
In gebied B zijn de acties wel kostendekkend. Het gaat dan bijvoorbeeld om bloembaskets, sfeerverlichting en een aantal activiteiten. Maar om ook in gebied A de evenementen te behouden en nieuwe activiteiten te organiseren is er meer geld nodig. Daarom de tariefsverhoging.

Almelo e.o.