De route voert fietsers onder meer richting Ootmarsum en het Duitse grensgebied (archieffoto).
Volledig scherm
De route voert fietsers onder meer richting Ootmarsum en het Duitse grensgebied (archieffoto). © FRANS NIKKELS

Record: Bijna 700 voorinschrijvingen voor extra zware Hel van Twente

ALMELO - De organisatie van de Hel van Twente verwacht woensdag minstens 1200 deelnemers te verwelkomen. Bijna 700 mensen hebben zich van tevoren al ingeschreven. Dat is een record. Ook kunnen toerfietsers zich nog voorafgaand aan de toertocht inschrijven.

Hoogtemeters

De Hel van Twente is dit jaar extra zwaar, door de toevoeging van een 200 kilometer lange route, met bijna 1000 hoogtemeters: speciaal voor de wielrenner met kuiten van staal. Maar ook de beginnende en minder gevorderde fietser komt aan zijn trekken. Onderweg kunnen ze zelf beslissen, door middel van ingebouwde splitsingen, welke route ze fietsen: 60, 120, 160 of 200 kilometer. 

Lint

Wat voor alle routes geldt: het parcours heeft diverse klimmetjes en voert de wielrenner door de mooiste delen van Twente. Het lint wielrenners is te aanschouwen in Tubbergen, Dinkelland, Ootmarsum, Hardenberg, Ommen, Hellendoorn, Holten-Rijssen, Twenterand en Wierden. 

Bij PH zijn douche– en kleedruimten en een bewaakte fietsenstalling. Onderweg zijn er meerdere verzorgingsposten voor wielrenners.

  1. Overvallers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraffen voor beide daders

    Overval­lers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraf­fen voor beide daders

    ALMELO/ENSCHEDE - Djo E. (22) uit Enschede is veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden waarvan 4 voorwaardelijk omdat hij op 2 januari dit jaar een pizzakoerier beroofde in zijn woonplaats. Ook moet E. nog een openstaande voorwaardelijke celstraf van drie maanden uitzitten. Voor mededader Ariel M. (20) waren de Almelose rechters milder, hij kreeg 10 maanden jeugddetentie waarvan 167 dagen voorwaardelijk.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.