Volledig scherm
© GinoPress B.V.

Regenboogvlag met grote emotionele waarde gestolen in Almelo

ALMELO - Vrijdagochtend is er aan de Prins Bernhardstraat in Almelo een regenboogvlag gestolen. De eigenaresse hecht veel waarde aan deze vlag. De vlag werd namelijk gebruikt als versiering voor de kist tijdens de uitvaart van haar partner. Politie Almelo doet op Facebook een verzoek om de vlag terug te brengen.

De politie roept op om de vlag weer terug te brengen bij de eigenaresse of desnoods naar het politiebureau te brengen. 

"Beste dief, baldadige betrokkene, persoon die denkt een geintje uit te moeten halen, maar wat het zeker niet is, of ieder andere vorm van persoon die zich op dit schrijven voelt aangesproken. Als je zo groot bent om dit soort acties te doen, wees dan ook zo groot om een stukje van je eer te herstellen!" 

"We leven in 2018, een wereld, een tijd waarin alles mag en bijna alles kan. Waar we openstaan voor alle verschillen, voorkeuren, culturen en opvattingen. Heb respect voor de ander!"

Regenboog

De regenboogvlag is sinds de jaren zeventig het symbool is voor de homobeweging. Inmiddels is de vlag het symbool voor de uitgebreide lhbt-gemeenschap.

Het is deze week de Coming Out Week. Een week om aandacht te vragen voor het moment waarop lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders voor hun geaardheid uitkomen. 11 oktober was het de Coming Out Day. Deze dag werd voor het eerst in 1988 in de Verenigde Staten georganiseerd en sinds 2009 in Nederland.

Almelo e.o.