Volledig scherm
De Bosnische dansgroep Kud Hajr in actie in Almelo © Leneke Lingmont

Rembrandtfiësta Almelo trekt ruim 3000 bezoekers

ALMELO - Van Tiroler muziek op een Steierische harmonica tot Turkse en Bosnische dans. En van een ‘Jan Smit Sound-a-like’ tot Afghaanse vliegers. Het multiculturele Rembrandstfiësta in Almelo deed vrijdagavond en zaterdag met twaalf nationaliteiten zijn naam eer aan.


Meer dan 3000 bezoekers namen zaterdag een kijkje op het zonovergoten festivalterrein. De keuze om dit jaar uit financiële overwegingen geen grote tent te plaatsen pakte goed uit. „Natuurlijk mede dankzij het weer”, zegt Jos Tornij van de werkgroep, die het festijn organiseert.

Bratwurst
Mensen konden heerlijk in het zonnetje de optredens van dichtbij bekijken of proeven van allerlei hapjes uit verschillende landen. Van Duitse bratwurst tot Afrikaanse lekkernijen.

Vliegerfestival
Het vliegerfestival vrijdagavond trok zo’n vijftig tot zestig kinderen van verschillende basisscholen. Ze konden zelf vliegeren of kijken naar een demonstratie van grote vliegers. Jos Tornij is na het succes van de vijftiende editie dit weekeinde optimistisch gestemd over de toekomst van het festival. „Natuurlijk houden we financiële zorgen, maar we gaan zeker het vierde lustrum halen.”

Almelo e.o.