Volledig scherm
Het ROC van Twente in Almelo moest ontruimd worden na een brand in het schoolgebouw. © Jelle Boesveld

ROC van Twente in Almelo ontruimd na brand

ALMELO - Het ROC van Twente aan de Wierdensestraat is donderdagochtend korte tijd ontruimd na een brandmelding. De brand in de school ontstond door een wasdroger, die vlam vatte. Twee leerlingen zijn voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht, maar zijn inmiddels weer op school.

Alle leerlingen en andere aanwezigen moesten het pand verlaten. Zij verzamelden zich op het plein voor de school. De brandweer rukte uit met meerdere voertuigen. Ook kwamen er ambulances en meerdere politievoertuigen ter plaatse. Acht personen zijn ter plekke onderzocht. Twee leerlingen moesten voor nader onderzoek naar het ziekenhuis vanwege het inademen van rook.

Ventilatoren

Brandweerlieden liepen met ventilatoren het gebouw binnen om de school te luchten. De meeste scholieren mochten het gebouw even later weer betreden. Alleen de B-vleugel, waar de brand woedde, bleef gesloten. Inmiddels is ook deze vleugel weer vrijgegeven, behalve de linnenkamer waar de brand woedde. 

De brandweer heeft de oorzaak van de brand onderzocht. Daarbij is gebleken dat de brand is ontstaan door broei in de wasdroger. Er zaten theedoeken in die te warm zijn geworden.

Volledig scherm
De hulpdiensten kwamen met meerdere voertuigen ter plaatse © Jelle Boesveld
Volledig scherm
De B-vleugel bleef langer gesloten. © Kelly Adams

Almelo e.o.