Een traditionele roggeoogst verloopt uiteraard niet met de machine, maar met zigt en pik. Een behoorlijk zwaar karwei, maar deze mannen geven geen krimp.
Volledig scherm
Een traditionele roggeoogst verloopt uiteraard niet met de machine, maar met zigt en pik. Een behoorlijk zwaar karwei, maar deze mannen geven geen krimp. © Bert Kamp

Rogge oogsten met tractor? Dat vinden ze bij Oogstgroep Almelo niks aan, dus zwiert de zeis

ALMELO - Normaal rijden trekkers en machines af en aan om de rogge van het land te halen. Rogge maaien is tegenwoordig een grotendeels industrieel proces. De Oogstgroep Almelo peinst daar niet over. Die steken zich elk jaar in traditionele klederdracht, om vervolgens met pik en zigt het land op te gaan. „Het is zo belangrijk dat we deze folklore doorgeven.”

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.