Het Polman Stadion is dit jaar onderdeel van de Roparun.
Volledig scherm
Het Polman Stadion is dit jaar onderdeel van de Roparun. © Lars Smook

Roparun gaat door stadion Heracles

ALMELO - De Roparun gaat dit jaar door het stadion van Heracles Almelo. „We hopen dat de deelnemers hierdoor nog enthousiaster zijn over Almelo als doorkomststad”, stelt Philip Dhert, teamcaptain van loopgroep de Almeloopers. 

De route van de Roparun wordt iets aangepast, zodat de 325 deelnemende teams ook door het Polman Stadion lopen. Dat gebeurt op initiatief van de Almeloopers, een groep Almeloërs die jaarlijks meedoet aan de Roparun. 

Bij de Roparun lopen de deelnemers tijdens het Pinksterweeekend van Parijs of Hamburg naar Rotterdam om geld in te zamelen voor kankeronderzoek.  „We willen elk jaar de doorkomst in Almelo zo mooi mogelijk maken en kwamen tijdens een brainstorm op het idee om door het stadion te gaan. Ook bij Heracles waren ze gelijk enthousiast”, legt Philip Dhert uit. Hij heeft samen met Gerwin Peper de leiding over het team van de Almeloopers overgenomen van Ben Kamphuis. 

Het kostte de Almeloopers wel wat moeite om de organisatie van de Roparun te overtuigen. „We gaan nu vanuit de binnenstad via de Nieuwstraat en de Maardijk naar het stadion en daarna via de Leemslagenbrug richting Enter. De Roparun-organisatie doet altijd inspectie en zag daarbij dat de Nieuwstraat nog afgesloten was. We hebben toen de garantie van de gemeente gekregen dat de weg ten tijde van de Roparun weer open is”, verklaart Dhert. 

Indiëterrein

Wat dit jaar ook nieuw is bij de doorkomst in Almelo, is de locatie van Hotel Almelo. Eerder konden de lopers en hun begeleiding uitrusten en zich opfrissen in het oude RMD-gebouw, maar die locatie is niet meer beschikbaar. Vorig jaar was er geen overdekte ruimte beschikbaar, dit jaar is de Wevershal op het Indiëterrein de locatie van Hotel Almelo. Dhert: „We kregen veel reacties van deelnemers die graag weer een overdekte locatie wilden hebben om te slapen en eten. Bij deze locatie kan dat. Ook biedt het Stadslab de deelnemers pastamaaltijden aan, die ze vooraf kunnen bestellen.”

Schelfhorstpark 

In het Schelfhorstpark is op eerste pinksterdag om 18.00 uur de start van de Halve Roparun naar Rotterdam. De Roparun wilde met deze halve run het evenement laagdrempeliger maken, maar dat is niet terug te zien in het aantal deelnemers. „Helaas hebben zich maar twee teams aangemeld voor de Halve Roparun, maar de organisatie heeft toch besloten dat door te laten gaan, om zo mensen enthousiast te maken voor een latere editie”, verklaart Dhert. „Daarom wordt in het Schelfhorstpark ook gewoon een randprogramma georganiseerd, met bijvoorbeeld het optreden van een  deejay.”

  1. Autozaak AutoVen Almelo al na vier maanden gesloten, politie onderzoekt ‘schimmige praktijken’
    PREMIUM

    Autozaak AutoVen Almelo al na vier maanden gesloten, politie onderzoekt ‘schimmige praktijken’

    ALMELO/BORNE/ENTER – Autobedrijf AutoVen is uitgelopen op een fiasco. De zaak aan de Twentelaan in Almelo is al na vier maanden gesloten. Rudy en Harriëtte van de Ven zijn naar eigen zeggen met de verkeerde mensen in zee gegaan. Die personen betichten op hun beurt het autobedrijf van allerlei duistere zaakjes. De politie heeft het in onderzoek en kwam deze vrijdag bij het Enterse bedrijf van Van de Ven in actie wegens een bedreiging.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.