Gerda Boertien, André Tuller en Annelies Boertien zijn mede-organisator van de Samenloop voor Hoop.
Volledig scherm
Gerda Boertien, André Tuller en Annelies Boertien zijn mede-organisator van de Samenloop voor Hoop. © Emiel Muijderman

Samenloop voor Hoop in Almelo om ander ellende te besparen

Vrijwilligers storten zich vol overgave op de organisatie van de eerste Samenloop voor Hoop in Almelo, waarmee geld wordt ingezameld voor KWF. Omdat ze zelf kanker hebben overleefd, of een dierbare zijn kwijtgeraakt door de ziekte.

Voor Annelies Boertien is het een mooie afleiding, de organisatie van de Samenloop voor Hoop. Afgelopen juli verloor ze haar man Arjan vlak voor zijn 45e verjaardag, hij overleed aan de gevolgen van darmkanker. En nu driekwart jaar later is ze mede-organisator van het evenement dat op 10 en 11 juni gehouden wordt op het terrein van AVC Heracles. De club waar Arjan Boertien vele uren doorbracht en in juli herdacht werd tijdens het Almeloos Feestje, dat hij jaren organiseerde.

"Ik ben heel blij dat het hier gehouden wordt, omdat Arjan hier ook altijd liep", zegt Annelies Boertien. 

Tijdens de Samenloop voor Hoop lopen teams 24 uur lang rondjes om het voetbalveld, om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Op verschillende plekken in het land is het al een traditie, Almelo doet dit jaar voor het eerst mee. Gerda Boertien - geen familie van Annelies en Arjan Boertien - heeft daarvoor het initiatief genomen. Ze is voorzitter van de Almelose afdeling van KWF en zelf ex-kankerpatiënt. 

"Het werd hoog tijd dat Almelo ook een Samenloop kreeg en het is geweldig hoeveel mensen er aan mee willen helpen", zegt ze.

Er hebben zich tot nu toe twintig teams opgegeven voor de eerste Samenloop voor Hoop in Almelo. Een team bestaat uit tien tot vijftien leden, die om beurten wandelen. In totaal moeten ze dit 24 uur volhouden. Er zijn geen schema's met wie hoe ver loopt, dat mogen teams zelf bepalen.

De loop is op het terrein van AVC Heracles aan de Sportlaan. Op 10 juni om 14.00 uur beginnen de eerste lopers aan hun tocht. Op 11 juni om 14.00 uur komen alle deelnemende lopers gezamenlijk over de finish.

Gelijk daarna wordt de cheque met het ingezamelde geldbedrag overhandigd aan een oncoloog van het Almelose ziekenhuis. Dat is symbolisch, want 85 procent van de opbrengst gaat naar KWF Kankerbestrijding. 15 procent gaat naar het Inloophuis voor kankerpatiënten dat in Almelo wordt opgericht.

Wie mee wil doen kan zich nog opgeven via www.samenloopvoorhoop.nl. De organisatie hoopt op 25 tot 30 deelnemende teams.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.