Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Samenwerking Heracles Almelo en Universiteit Twente bekrachtigd

ALMELO - De Universiteit Twente en Heracles Almelo zetten zaterdag, voorafgaand aan de wedstrijd Heracles Almelo - PEC Zwolle, hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst die eerder dit jaar is aangekondigd. 

Universiteit Twente speelt een belangrijke rol in het innovatie-initiatief van de voetbalclub om het bedrijfsleven in de wijde regio te versterken met innovatieve ideeën. Bovendien moeten talentvolle studenten, die nu na hun afstuderen nog massaal vertrekken uit Twente, op deze manier voor de regio behouden blijven. 

Projecten

UT-studenten gaan in het stadion van Heracles Almelo aan de slag met projecten en onderzoeksvragen vanuit het bedrijfsleven en overheden. Daarmee ontstaat een verbinding tussen onderwijs, onderzoek en de beroepspraktijk, met het belang van de regio voorop. Niet alleen de strategische samenwerking wordt zaterdagavond geformaliseerd, ook maakt het bedrijfsleven kennis met de studenten, programma’s, nieuw onderzoek en recente ontwikkelingen binnen de Universiteit Twente.

Studenten

Een studententeam van de Universiteit Twente voert een panelgesprek, onder leiding van hun trainer en voormalig Heracles Almelo-voetballer Marnix Smit. Ook spreekt prof. dr. Joost Kok (decaan van de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica) over de link tussen het onderwijs en voetbal. Aansluitend wordt vanaf het terras van de Innovatiebox op Erve Asito de wedstrijd Heracles Almelo - PEC Zwolle (aanvang 19.00 uur) bekeken.

Almelo e.o.