Volledig scherm
Tijdens de Halloween koopavond loopt er donderdagavond van 17.00 tot 21.00 uur allerlei griezelig gespuis rond in de Almelose binnenstad. © Marieke Amelink

Satanische clowns en duivelse griezels domineren Almelose binnenstad tijdens Halloween koopavond

Winkelend publiek zonder stalen zenuwen kan aanstaande donderdagavond beter thuisblijven. De binnenstad van Almelo verandert tijdens koopavond in het decor van een gruwelijke horrorfilm. 

Tussen 17.00 en 21.00 uur loopt een groot aantal acteurs door de winkelstraten om bezoekers de stuipen op het lijf te jagen. Dat hoort nou eenmaal bij Halloween. De jaarlijkse Halloween koopavond in deze duistere dagen is inmiddels niet meer weg te denken uit Almelo. Voor onder meer de organisatie van donderdag is in augustus zelfs speciaal de stichting Ont-spannend in het leven geroepen. 

Eng, enger, engst

Op allerlei locaties in de stad is er donderdag wat engs te beleven. De ene plek is griezeliger dan de andere, om gezinnen met jonge kinderen de kans te geven om de al te gruwelijke voorstellingen te vermijden. o is er een Griezelvoorleestent voor de kleintjes en neemt fotograaf Macabre bloederige gezinskiekjes bij het Wevershuisje. Kinderen van 4 jaar en ouders kunnen ook een lesje hekserij volgen bij de Heksen- en Tovenaarsschool bij de Grote Kerk voor de deur. 

Publiek met een sterkere maag mag zich doodschrikken in de tuin van Hudsons, omgetoverd in High School Horror thema. Het Hookhoes is voor de gelegenheid omgetoverd tot Spookhoes, waar allerlei duivelse clowns van theatergroepen als Lukraak en TOS rondwaren. 

Rondtrekkende groepen

In de stad zijn ook verschillende rondtrekkende groepen actief, waaronder van Servus. Zij voeren op meerdere plekken voorstellingen op. De voorstelling van Servus was vorig jaar voor de lokale ChristenUnie reden om politieke vragen te stellen, vanwege doodsverheerlijking en IS-taferelen. 

Almelo e.o.