Volledig scherm
© Bert Kamp

Schade aan kerk Bornerbroek loopt richting 10 mille

BORNERBROEK - De schade aan de St. Stephanuskerk in Bornerbroek, als gevolg van een brutale inbraak, loopt richting de 10.000 euro. Dat laat Ben Pigge, voorzitter van de locatieraad, desgevraagd weten.


Afgelopen week werd de balans opgemaakt en zat Pigge om tafel met de verzekeraar. „Deels wordt de schade vergoed, maar er zit ook een deel eigen risico bij. De komende maanden zullen we hard werken aan het herstel.”

Zo moet onder meer een kapotgeslagen glas-in-lood raam worden vervangen en moet de muur die grenst aan de kluis worden dichtgemaakt. Inbrekers sloegen die in de nacht van zondag 3 op maandag 4 juli in met een moker, in de hoop er geld te vinden. Dat vonden ze niet in de kluis, maar wel elders in de kerk. Hoeveel er exact is buitgemaakt, wil Pigge niet zeggen.

De voorzitter wordt er, ook anderhalve week na de inbraak, in het dorp nog geregeld op aangesproken. „Mensen willen weten hoe het nu gaat, wat de stand van zaken is.” Ook is er betrokkenheid van omliggende kerken. „Gisteren kregen we nog een bloemstuk van de kerk uit Rijssen. Heel attent.”

Wie er verantwoordelijk zijn voor de inbraak, is nog onbekend.

Almelo e.o.