Volledig scherm
© Linda Hilberink

Schelfhorst Almelo krijgt niet álle informatie van college

ALMELO - De gemeente kan stichting De Schelfhorst niet álle stukken geven waar de stichting om heeft gevraagd. Dat zei wethouder Irene ten Seldam donderdagavond in De Schelfhorst tijdens een door deze krant georganiseerd debat over de toekomst van de wijkcentra.

De stichting wil - op verzoek van het college van burgemeester en wethouders - meedenken over de toekomst van het wijkcentrum. Maar bestuurslid Jorien Geerdink wil dan wel een compleet overzicht. Ze wil beschikken over álle informatie die de gemeente heeft. Desnoods wil de stichting daarvoor een beroep doen op de Wet Openbaarheid Bestuur (WOB).

De stukken komen, zegde Ten Seldam donderdagavond toe. Maar wel met een restrictie. „Informatie die we kúnnen verstrekken zonder dat we daarmee bedrijfsbelangen schaden zullen we verstrekken. We kunnen echter niet alle informatie waar om gevraagd wordt verstrekken. Dan gaat het onder meer om huuropbrengsten.”

Volledig scherm
© Linda Hilberink
Volledig scherm
© Linda Hilberink
  1. Horecabroers winnen Energiek Almelo Award

    Horecabroers winnen Energiek Almelo Award

    ALMELO - Ze zetten de stad op de menukaart en zorgen daarmee voor een verlevendigd straatbeeld. Het is een citaat uit het juryrapport bij de Energiek Almelo Award 2017. De ondernemersprijs is gewonnen door Gabriël (r.) en Stefan Urucoglu. De prijs is woensdagmiddag in het Theaterhotel uitgereikt door voorzitter Pieter Mulder van het ondernemerscollectief. De broers Urucoglu zijn eigenaren van restaurant Kreta en café 't Hookhoes. "Onvermoeibaar en vol ideeën hebben ze van hun horecagelegenheden iets bijzonders gemaakt", aldus de jury. De prijs onderstreept ook het sociale hart van de ondernemers. "Door het organiseren van allerlei evenementen zorgen zij er ook voor dat Almeloërs die het minder hebben getroffen een zetje in de rug krijgen."

Almelo e.o.