Volledig scherm
Drukte op station Almelo als gevolg van de storing © News United

Seinstoring bij Almelo weer verholpen na chaos op Twentse spoor

updateALMELO - Door een grote treinstoringen is het treinverkeer van en naar Twente woensdag aan het begin van de avond flink verstoord geweest. Van en naar Almelo is er door een storing een tijd geen verkeer mogelijk geweest. De seinstoring is iets voor 19.30 uur weer verholpen.

Tussen Wierden en Hengelo ligt het treinverkeer donderdag aan het eind van de middag stil vanwege een sein-en wisselstoring. Iets voor 19.30 uur was de storing verholpen, de oorzaak is nog onbekend. Door het technisch euvel is er een tijd in de richting van Deventer en de andere kant richting Enschede geen treinverkeer mogelijk geweest. 

Als gevolg van de storing zijn veel reizigers rond 17.00 uur gestrand op station Almelo. De Keolis-lijn tussen Zutphen en Oldenzaal is als gevolg zo druk, dat er op dat traject vertragingen zijn ontstaan.

Overgangen dicht

Ook tussen Almelo en Vroomshoop is geen treinverkeer mogelijk geweest door een storing. Ook deze is inmiddels verholpen. Alle spoorwegovergangen tussen Hengelo en Almelo zijn als gevolg van de storing ongeveer een uur dicht geweest.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.