Volledig scherm
Heracles hoopt meer dan 7500 seizoenkaarten te kunnen verkopen. © VI Images

Seizoenkaarten Heracles Almelo in trek: ‘Meer verkocht dan vorig jaar rond deze tijd’

ALMELO - De seizoenkaarten voor Heracles Almelo zijn in trek. De club heeft 500 kaarten meer verkocht dan vorig jaar rond deze tijd. Inmiddels hebben 6100 supporters zich verzekerd van een plekje in het stadion. De club hoopt uiteindelijk meer dan 7500 seizoenkaarten te kunnen verkopen.

Heracles is ‘zeer content’ met de seizoenkaartverkoop tot dusver. “Daaronder zitten 300 echt nieuwe seizoenkaarthouders", zegt Bas Wolters. manager marketing en communicatie. “Daar hebben we nog niet eens campagne op gevoerd. Dat gaan we pas doen vanaf de open dag (7 juli, red.).”

Successen 

Dat er meer kaarten verkocht zijn, heeft onder meer te maken met het succes van vorig seizoen. Heracles eindigde als zevende en plaatste zich voor de play-offs om Europees voetbal. Daarin werd het, in de eerste ronde, uitgeschakeld door FC Utrecht. Supporters die voor de laatste thuiswedstrijd hun kaart verlengden, konden bovendien gratis naar de eerste play-off-wedstrijd.

Skyboxen

Ook met de verkoop van de businessclubplaatsen, die veel geld in het laatje brengen, gaat het goed, zegt Wolters. “We hebben weinig opzeggingen gehad.” Datzelfde geldt voor de skyboxen. Slechts één skybox is niet bezet. „Daar zijn we mee bezig", zegt Wolters. Dat wil niet zeggen dat de box leeg heeft gestaan. “Die skybox hebben we vorig jaar los verhuurd.”

Derby

Ook over de bezoekcijfers van afgelopen seizoen, overheerst tevredenheid. Het stadion was gemiddeld voor 90 procent bezet. “En dat met één topwedstrijd minder, die tegen FC Twente”, zegt Wolters over de derby, die komend seizoen terugkeert en garantie biedt voor een uitverkocht huis. 

Almelo e.o.