Volledig scherm
Optreden van een van de finalisten van de Grote Prijs van Twente: Amyra. © Bert Kamp

Selkies wint Grote Prijs van Twente

ALMELO  - Selkies won zondagavond de Grote Prijs van Twente 2019. De band heeft muzikanten uit heel Twente en speelt metal met hiphopinvloeden. 

Naast de wisselbokaal wint de band studiotijd in een professionele opnamestudio en optredens op het komende HobNob festival in Almelo en bij poppodium De Metropool in Hengelo. 

Storm

Het publiek stemde voor rockband Storm tot winnaar, met leden uit Wierden, Losser en Haarle. De band ontving een cheque van 250 euro te besteden bij de Totally Music. Het niveau van de finale was net als de afgelopen edities verrassend hoog. Elke band speelde twintig minuten op het podium van café De Stam. 

Presentatie

De jury beoordeelde de deelnemers Amyra, She’s on Mars, Storm, Selkies en Rogue op onder meer presentatie, samenspel en originaliteit. De jury bestond uit professionele muzikanten, de voorzitter van HobNob en een journalist van deze krant. 

Platencontract

Voor veel vorige winnaars was de Grote Prijs vervolgens de opmaat naar meer naamsbekendheid, spelen op grote festivals en een platencontract. De bandcompetitie bood andermaal een staalkaart van Twentse talenten op gebied van onder meer rock, metal, pop en punk. R&B, soul en hiphop ontbraken deze editie.  

  1. Niets drijft Twentse zakenbroers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’
    PREMIUM
    Reportage

    Niets drijft Twentse zaken­broers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’

    ENSCHEDE/ALMELO - De broers Wim (58) en Pedro (53) Swier zijn bekende gezichten in het Twentse zakenleven. Wim is algemeen directeur van maaltijdleverancier Food Connect. Pedro is algemeen directeur van Vredehof Uitvaartverzorging. Maar bovenal zijn beiden broers die elkaar door dik en dun steunen. Bijvoorbeeld als Pedro moet helpen bij het identificeren van slachtoffers van rampen zoals die met de MH17.

Almelo e.o.