Volledig scherm
In de dichtgetimmerde, zwaar beschadigde duplexwoning aan de Rietstraat kunnen de herstelwerkzaamheden beginnen. © Henk Van Schuppen

Sint Joseph in Almelo mag eindelijk afgebrand huis herstellen

ALMELO - Sint Joseph kan eindelijk aan de slag in een door brand zwaar beschadigde woning aan de Rietstraat. De rechter verplicht de bewindvoerder van de halsstarrige bewoner om volledig mee te werken aan de herstelwerkzaamheden. De brand woedde ruim twee maanden geleden.

Sint Joseph had een kort geding aangespannen om de bewoner, die weigert zijn spullen uit het pand te halen, daartoe te dwingen. De rechter richt zich in zijn uitspraak rechtstreeks tot zijn bewindvoerder, Aktiva uit Hoogeveen, en veroordeelt dit bedrijf om „binnen drie dagen na dit vonnis medewerking te verlenen aan alle noodzakelijke werkzaamheden voor het goed bewoonbaar maken van de woning.” Het pand zal deels moeten worden ontruimd. Tevens komen de kosten van de rechtszaak voor rekening van Aktiva.

Weigering

In de benedenwoning van het duplexhuis aan de Rietstraat 251 woedde op 24 november vorig jaar een hevige brand. Er werd grote schade aangericht en de beneden- en bovenwoning werden onbewoonbaar verklaard. Het pand werd dichtgetimmerd. Eigenaar Sint Joseph wil aan de slag maar de bewoner weigert medewerking. Hij zegt nog in de slag te zijn met schade-experts en verzekeraars en wil pas zijn spullen weghalen als er duidelijkheid is over de financiële afwikkeling van de brand.

Aktiva is als bewindvoerder van de man verantwoordelijk maar tijdens de rechtszaak bleek vorige week al dat het contact tussen de huurder en de niet bij de rechtszaak aanwezige bewindvoerder is verstoord. St. Joseph kan nu beginnen met de hersteloperatie waardoor ook de bovenbuurman terug kan keren. Er wordt een procedure opgestart om het huurcontract met de halsstarrige benedenhuurder te ontbinden.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.

Poll

Bevrijdingsmonument in Almelo kwijnt weg bij oude stadhuis

  • Schande! Dat monument moeten ze snel opknappen (27%)
  • Opknappen en nog voor alle festiviteiten verplaatsen naar een prominentere plek (62%)
  • Ik heb niks met dat monument. Wat mij betreft doen ze er niets aan (11%)
1690 stemmen