Volledig scherm
Jo Evers doet middenvelder Peter van Ooijen de door haarzelf gebreide das om. © Lenneke Lingmont

Sjaals van Jo (79) uit Vriezenveen moeten spelers Heracles beschermen tegen de kou

ALMELO - De 79-jarige Vriezenveense Jo Evers heeft de spelers van Heracles dinsdag een door haarzelf gebreide sjaal in clubkleuren geschonken. Hoogstpersoonlijk deed ze iedere speler een das om.

Nog niet de gehele selectie is voorzien, zo moet Tim Breukers nog even geduld hebben, maar 23 spelers van Heracles Almelo zijn inmiddels in het bezit van een handgemaakte Heracles-sjaal. ,,'Dom vedan brei'n', zei m'n zoon al", zegt Jo Evers lachend.

100 meter
Ze breidde in totaal honderd meter met zwarte, witte en Almeloos blauwe wol. Dinsdag overhandigde ze de sjaals op de middenstip. De 79-jarige Vriezenveense straalde. ,,Want ik ben groot fan.''

Maanden druk mee
Nadat ze een Heracles-sjaal voor haar zoon breidde, ontstond het idee. ,,En met de nieuwe kleuren uit het logo", zegt ze. Evers was er maanden mee bezig, per sjaal ongeveer een week. ,,Ik doe het gewoon tijdens het tv kijken. Ja, ook als Heracles aan het spelen is", zegt ze. ,,Want ik mis geen wedstrijd."

Spesjaal
,,Spesjaal", luidde de woordgrap van Mike te Wierik. ,,Het is zeker bijzonder", vonden Thomas Bruns en Joey Pelupessy. ,,Ze is er heel lang mee bezig geweest, dat waarderen we als spelers enorm", zegt Bruns. Pelupessy knikt instemmend. ,,Vooral het blauwe biesje maakt het af."

Almelo e.o.