Volledig scherm
SmartCasco doet de montage van het casco binnen een dag, de aannemer bouwt het huis vervolgens af. © SmartCasco

SmartCasco Almelo start door na faillissement

ALMELO - SmartCasco in Almelo heeft een doorstart gemaakt. Het bedrijf dat casco’s van woningen levert aan bouwbedrijven, ging dit voorjaar failliet.

De oorzaak van het bankroet lag in een conflict met één van de aandeelhouders, zo gaf curator Anne Spoor destijds aan. Van de oorspronkelijke oprichters hebben Erik Timmer en Christiaan Jansen met de steun van drie investeerders het bedrijf voortgezet.

Grote vraag

Volgens Erik Timmer is de orderportefeuille goed gevuld. „Er staan in Nederland nu ongeveer 50 woningen waarvan het casco bij ons vandaan komt. We hadden gehoopt komend jaar 100 casco’s te verkopen, maar dat zouden er wel eens 250 kunnen worden. Je merkt dat het weer heel goed gaat in de bouw.”

Binnen een dag

SmartCasco levert en monteert het casco - bestaand uit betonnen vloer, wanden, kozijnen en de kap - binnen een dag. Vervolgens bouwt de aannemer het huis af. Dat duurt volgens Timmer gemiddeld twee maanden. Grote bouwconcerns hebben hun eigen cascoconcepten, de klantenkring van SmartCasco bestaat uit middelgrote en kleinere bouwbedrijven. 

Almelo e.o.