Volledig scherm
Deelnemers aan één van de Kidsrun-wedstrijden gaan vol passie op pad. © Bert Kamp

Sportieve manifestatie Almelo Allee verbreekt records

ALMELO - De derde editie van het sportieve festijn Almelo Allee ging zondag 18 september de boeken in als 'zeer geslaagd'. De opzet van de organiserende stichting was om mensen op een sportieve manier (wandelen, fietsen of hardlopen) kennis te laten maken met de natuur en het leven op het platteland in de gemeente Almelo en directe omgeving.

Daarbij werd opnieuw ruimhartig medewerking verleend door de graaf van Rechteren Limpurg, eigenaar van veel gronden in en om Almelo. Meer dan duizend hardlopers, wandelaars en fietsers kwamen in actie en genoten van de perfecte weersomstandigheden om te sporten. Er was sprake van een record aantal deelnemers.

Voor het eerste maakte de organisatie gebruik van een Almelo Alleeplein op het terrein van de ijsbaan aan de Sluiskade Zuidzijde. Op dit grasveld stonden onder meer tal van kraampjes, werden de winnende hardlopers op een groot podium gehuldigd en kwamen ook de wandelaars en de fietsers - die op andere plekken op pad waren gegaan - samen. De reacties waren steevast zeer positief. Al had één van de fietsende vrouwen van de Almelose Toer Vereniging (ATV) Ruiten Drie wel afgezien: de wind speelde haar parten én het hoge tempo dat de mannen ontwikkelden.

Een reportage over de Almelo Allee staat maandag in de editie Almelo van dagblad De Twentsche Courant Tubantia.

Almelo e.o.