Stadhuis Almelo volledig ontruimd na brandje in technische ruimte

videoALMELO - Het stadhuis van Almelo is donderdagmiddag ontruimd na een brandmelding. In een serverruimte van het gebouw was rook geconstateerd waarna alarm werd geslagen. Alle medewerkers moesten het gebouw verlaten.

 1. Huisjesmelkers vergallen het woongenot in Almelo door halve straat op te kopen: ‘Ik laat me hier niet wegtreiteren’
  PREMIUM
  reportage + podcast

  Huisjesmel­kers vergallen het woongenot in Almelo door halve straat op te kopen: ‘Ik laat me hier niet wegtreite­ren’

  ALMELO - Als pandjesbazen hun oog op een straat laten vallen, dan verdwijnt het karakter en er is niemand die daar iets aan kan doen. De bewoners van de Parallelweg in Almelo kunnen erover meepraten. Gele, Nederlandse kentekenplaten veranderden in witte uit het buitenland. Een praatje maken met de buurman gaat tegenwoordig alleen nog via Google Translate. Over uitgebuite arbeidsmigranten, ‘de grote wisseltruc’ en een onwetende belegger. „Hoeveel huizen ik zelf heb in Almelo? Zeventien?”
 2. Prijs oudpapier naar recordhoogte, maar bijna geen Twentse club die profiteert: ‘Voordeel is door gemeenten afgekocht’
  PREMIUM

  Prijs oudpapier naar recordhoog­te, maar bijna geen Twentse club die profiteert: ‘Voordeel is door gemeenten afgekocht’

  HENGELO/GLANERBRUG - Het is net de energieprijs. Een kilo oudpapier was in jaren niet meer zo kostbaar. De prijs is door het plafond geschoten van haast 150 euro per ton, dus 15 cent per kilo. Want oudpapier is plots ‘schaars’. Toch profiteert bijna geen club, school of kerk van deze superprijs. Hoe hard de vrijwilligers ook werken en hoeveel ze ook inzamelen.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.