Volledig scherm
Het Polman Stadion van de buitenkant © Lars Smook

Stadion Heracles Almelo krijgt nieuwe naam

ALMELO – Het Almelose schoonmaakbedrijf Asito wordt de nieuwe naamgever van het stadion van Heracles Almelo. Hoe het stadion precies gaat heten, houden beide partijen tot 1 juli nog geheim. Het stadion van de eredivisieclub draagt momenteel nog de naam Polman Stadion.

De naamgeving maakt deel uit van de verlenging van het sponsorcontract met het Almelose schoonmaakbedrijf. Asito - dat een afkorting is  voor Alle Stof In Twente Opruimen - is al hoofdsponsor van de club. Het schoonmaakbedrijf is bezig aan het derde seizoen als hoofdsponsor en verlengt het contract nu met maar liefst 10 jaar, tot 2029. 

Het Polman Stadion werd op 10 september 1999 geopend. Job ten Thije maakte de eerste goal in het gloednieuwe onderkomen. In 2015 werd het stadion vernieuwd en kwam er een tweede ring bovenop. 

 Naamgever Pim Polman kwam toen ook in conflict met de club over de naamgeving van het stadion. De club wilde het veranderen, Polman wilde dat zijn naam verbonden bleef aan het stadion. Het contract tussen Polman en Heracles loopt dit jaar af. 

Almelo e.o.