Volledig scherm
Medewerkers van stadstoezicht © Charel van Tendeloo

Stadstoezicht Almelo vindt verdachte visitekaartjes tussen deuren

ALMELO - Stadstoezicht Almelo waarschuwt inwoners om alert te zijn op inbrekers. Afgelopen week werden er in de Windmolenbroek verdachte, Duitse visitekaartjes tussen deuren gevonden.

Handhavers merkten op dat bij een tiental woningen een visitekaartje tussen de voordeur en het kozijn zat geklemd. Op de kaartjes stond de naam van een Duits bedrijf, dat na een check van de medewerkers van Stadstoezicht helemaal niet bleek te bestaan. De visitekaartjes waren alleen tussen de deur geklemd bij woningen waarvan de bewoners niet thuis waren. „Wij hebben de indruk het een markering is, een actie van een dievengilde”, zegt Willem Dijsselhof van Stadstoezicht. „Als het bedrijf reclame had willen maken, hadden ze de kaartjes wel in de brievenbus gedaan. Bij iedereen in de buurt.”

De alarmbellen bij de handhavers van Stadstoezicht Almelo gingen rinkelen, toen ze de Duitse visitekaartjes tussen de deur zagen. „Als iemand de deur open doet, valt het kaartje, en weten mogelijke inbrekers dat er iemand geweest is en dat ze daar dus niet meer moeten zijn”, zegt Willem Dijsselhof van Stadstoezicht.

De handhavers hebben de situatie bij de politie gemeld en waarschuwen Almeloërs om ‘alert te zijn’. „Van onze kant zal er extra toezicht plaatsvinden.”

  1. Horecabroers winnen Energiek Almelo Award

    Horecabroers winnen Energiek Almelo Award

    ALMELO - Ze zetten de stad op de menukaart en zorgen daarmee voor een verlevendigd straatbeeld. Het is een citaat uit het juryrapport bij de Energiek Almelo Award 2017. De ondernemersprijs is gewonnen door Gabriël (r.) en Stefan Urucoglu. De prijs is woensdagmiddag in het Theaterhotel uitgereikt door voorzitter Pieter Mulder van het ondernemerscollectief. De broers Urucoglu zijn eigenaren van restaurant Kreta en café 't Hookhoes. "Onvermoeibaar en vol ideeën hebben ze van hun horecagelegenheden iets bijzonders gemaakt", aldus de jury. De prijs onderstreept ook het sociale hart van de ondernemers. "Door het organiseren van allerlei evenementen zorgen zij er ook voor dat Almeloërs die het minder hebben getroffen een zetje in de rug krijgen."

Almelo e.o.