Volledig scherm
© ANP Photo

Stel in Almelo aangehouden voor betalen met vals geld en drugsbezit

ALMELO - De politie heeft zondag in Almelo een stel opgepakt voor het betalen met vals geld en het in bezit hebben van harddrugs. De 42 jarige man uit Voorhout en de 35 jarige vrouw uit Noordwijk zijn overgebracht naar het arrestantencomplex in Borne.

Agenten namen rond 16.45 uur een kijkje bij een cafetaria aan de Violierstraat in Almelo, waar iemand zou hebben afgerekend met een vals briefje van 50 euro. Kort daarvoor bleek men ook bij een cafetaria aan de Rietstraat geprobeerd hebben te betalen met vals geld. Het signalement van de verdachte kwam exact overeen.

De politie herkende het kenteken van de auto even later, in de buurt van Hengelo. De man in het voertuig voldeed aan het signalement. Hij werd aangehouden voor het uitgeven van vals geld. Zijn vriendin, die de auto bestuurde, kwam erg wazig op de agenten over en gaf aan die dag ervoor speed te hebben gebruikt. De politie vond in de auto een rugzak met daarin verschillende zakjes met wit poeder. Daarop is de vrouw ook aangehouden, zij voor het bezit van harddrugs.

De 42 jarige man uit Voorhout en de 35 jarige vrouw uit Noordwijk zijn overgebracht naar het Arrestantencomplex. De valse briefjes en de drugs zijn in beslag genomen.

Almelo e.o.