Volledig scherm
De bekende rapper Yes-R weet het enthousiasme van de dansers tot grote hoogte op te zwepen. Foto Annina Romita

Stoelendans levert 5 mille op voor ZGT Almelo

ALMELO - Duizend kinderen van vijf basisscholen hielden woensdag een stoelendans op de Woonboulevard. De sponsoractie leverde bijna 5.000 euro op voor het Almelose ziekenhuis ZGT.

De stoelendans was een initiatief van de winkeliersvereniging van de Woonboulevard. Die beijvert zich om wat meer 'leven' in de brouwerij te brengen, maar maakt ook werk van maatschappelijk ondernemen.

Buren
Op zoek naar een goed doel voor de opbrengst van de stoelendans, kwamen ze bij de 'buren' terecht; het aan de overkant van de Woonboulevard gelegen ziekenhuis. Het geld wordt gebruikt voor de inrichting van een in ontwikkeling zijnde rust- en ontmoetingsruimte voor mensen die 'slecht nieuws' horen in het ziekenhuis.

Nadat hij de cheque in ontvangst had genomen, bedankte ZGT-directeur Meindert Schmidt de kinderen hartelijk voor hun inzet. Daarbij had hij ook lovende woorden voor de bekende Nederlandse rapper Yes-R, die op geheel eigen wijze het enthousiasme van de dansende kinderen tot grote hoogte wist op te zwepen.

Almelo e.o.