Volledig scherm
De man neemt de stofzuiger mee, even later laadt hij de stofzuiger in de witte Mazda van de vrouw. © Henny ter Avest

Stofzuigerdief Dolle Pret Almelo via Facebook gevonden

ALMELO - Kinderspeelparadijs Dolle Pret in Almelo is bestolen van een stofzuiger. Eigenaresse Henny ter Avest is het zat en zette de beveiligingsbeelden op haar facebookpagina. De dader werd gevonden nadat er vele reacties kwamen op haar facebookbericht.

Afgelopen zaterdagmiddag kwamen, afzonderlijk van elkaar, twee mannen met twee kinderen en een vrouw met drie kinderen het speelparadijs binnen. De vrouw betaalde de entree voor zichzelf, maar niet voor de drie kinderen die bij haar waren. De man bekeek de stofzuiger al een tijdje, nam hem daarna weg en laadde de stofzuiger in de auto van de vrouw. De vrouw reed daarna met de stofzuiger in de kofferbak weg in een witte Mazda.

Beveiligingsbeelden

Eigenaresse Henny ter Avest plaatste foto’s van beveiligingsbeelden op haar facebookpagina in de hoop dat ze de daders kon achterhalen. Dit lokte veel reacties uit waaronder de tip naar de daders. Henny heeft met de dievegge afgesproken dat ze woensdagochtend de stofzuiger komt terugbrengen. “De vrouw bagatelliseerde de diefstal en noemde de vrijwel nieuwe industriële stofzuiger een oud barrel. Ze moet gewoon van mijn spullen afblijven”, zegt Henny.

Ze vindt het van de zotte dat de politie niks met een eventuele aangifte doet. “De politie gaf gewoon ruiterlijk toe dat ze aan dit soort diefstallen weinig prioriteit geven. Daarom heb ik de beelden maar op facebook gezet. Ik heb de dader dit keer gevonden, dus het bevalt me goed. Volgende keer als iemand weer iets bij mijn zaak steelt, zet ik de beelden zo weer op internet”, besluit Henny boos.

Almelo e.o.