Volledig scherm
Eigenaar Ruud Alberink staat trots voor zijn net geopende wasstraat © Rikkert Harink

Student opent wasstraat in Almelo

ALMELO - Na ruim 10 jaar gewerkt te hebben in dezelfde branche heeft Ruud Alberink(25) nu zelf zijn eigen autowasstraat aan de Burgemeester Raveslootsingel in Almelo. Hij nam een afgestoten vestiging van de keten IMO over. De wasstraat was twee jaar buiten bedrijf voordat de Saxion student hem overnam. De nieuwe naam „Washin’Almelo”, is door zijn broertje bedacht.

Ruud heeft de wasstraat aan de Burgemeester Raveslootsingel helemaal opgeknapt. „De wasstraat had echt een grote opknapbeurt nodig. Er is geschilderd en geklust. Ik was er al mijn vrije uren mee bezig, maar het was het allemaal dubbel en dwars waard”, zegt de jonge ondernemer daarover.

Bijzonder is dat Ruud nog student is. Hij studeert Facility Management bij Saxion in Deventer. Zijn studie heeft hij wel op een lager pitje gezet sinds hij zijn eigen bedrijf heeft. Ruud zegt: „Het was op een gegeven moment niet meer te combineren. Ik moet niet veel vakken meer en heb mijn scriptie al af, dus het komt goed. Eerst moet mijn bedrijf op gang komen en dan ga ik verder mijn studie afmaken.”

Hulp
De startende ondernemer krijgt gelukkig hulp van zijn familie en zijn voormalige werkgever van een andere autowasstraat in Tubbergen is voor technisch advies bereikbaar als het nodig is. Op het moment van interviewen is tante flyers aan het uitdelen en helpt zijn neefje in de wasstraat. Ook Ruuds broertje werkt ook mee in het net geopende bedrijf.

Ruud hoort van buurtbewoners dat ze blij zijn met de heropening van de wasstraat. Hij wil vooral inzetten op eenvoudige wasprogramma’s met een goede service. Na een paar jaar wil Ruud als het mogelijk is de wasstraat geheel vernieuwen, maar eerst denkt hij alleen aan een goede start.

„Dit weekend was de officiële opening. De openingsaanbiedingen brachten vele mensen naar onze wasstraat. Hopelijk zien we de mensen snel weer terugkomen en krijgen we een mooie vaste klantenkring”, zegt de ondernemer.

Almelo e.o.