Volledig scherm
Minke (15) en Armaty (14) dansen vrijdagavond de halve finale van Superkids © RTL

'Superkids' uit Almelo dansen vrijdagavond de halve finale

ALMELO - De danstalenten Minke Geurkink (15) en Armaty Leus (14) dansen vrijdagavond de halve finale van het talentenprogramma Superkids. Met hun dans op het nummer Somebody That I Used to Know van Gotye maakte het duo uit Almelo en Harbrinkhoek eerder indruk op de jury.

In de vorige ronde kende de publieksjury Minke en Armaty 99,5 punten toe, waarna ook de vakjury liet blijken het optreden bijzonder te waarderen. De vakjury bestaat uit Carlo Boszhard, Tijl Beckand, Angela Schijf en Dinand Woesthoff. Zij kenden het duo 98 punten toe en waren na afloop lovend in hun kritiek. "Dit optreden heeft passie en power en ook het acteerwerk dat jullie laten zien is waanzinnig. Het verhaal klopt gewoon”, aldus Boszhard.

Stijlen
Minke hanteert een modern/ klassieke dansstijl en blijft zich elke dag ontwikkelen. Ze wil haar grote voorbeeld Isabelle Beernaert achterna. "Haar choreografie spreekt me heel erg aan", zegt de vwo-leerlinge, die ook een toekomst in de musicalwereld wel ziet zitten. Armaty heeft een hiphop dansstijl en besteedt hier gemiddeld tien uur in de week aan.

Studiebeurs
In totaal zitten er nog achttien duo's in de strijd. Deze zijn verdeeld over twee halve finales van negen acts. Mochten Minke en Armaty uiteindelijk de finale weten te winnen, dan staat een studiebeurs van 25.000 euro te wachten.

De halve finale is vrijdagavond vanaf 20:30 uur te zien bij RTL 4.

Almelo e.o.