Volledig scherm

Supporters verlangen steun voor stadion Heracles

ALMELO - Het nieuwe stadion voor Heracles moet er komen. Dat is de boodschap van de supporters. Maar of de politiek daar klaar voor is?

Het was niet helemaal het aantal supporters waarop Heracles Almelo had gehoopt, het tweede elftal speelde en veel fans verkozen die wedstrijd boven een 'saai' politiek beraad, maar er had zich gisteravond toch een flink aantal supporters verzameld bij het stadhuis.

Gewapend met immense spandoeken ('Almelose Gemeenteraad, laat zien waar Heracles bij u staat' en: 'Op wie stemmen wij in 2014?') en luidkeels clubliederen zingend, probeerden de aanwezige supporters de raadsleden, die rond 18.00 uur bij elkaar kwamen voor hun fractievergaderingen, te bewegen positief te beslissen over het Heraclesstadion. "We willen op deze manier laten zien dat we achter onze club staan", zei Peter Fransen, voorzitter van Bianco Nero. Voor hem staat als een paal boven water dat het stadion er moet komen.

Tijdens het politiek beraad werd de gemeenteraad bijgepraat over de stand van zaken. Het werd nog niet duidelijk welke kant het opgaat. Het college van B en W wil deels detailhandel toestaan bij het stadion. Volgende week dinsdag, 26 maart, neemt de gemeenteraad een besluit.

Ambitie

Als de gemeente de ambitie heeft de binnenstad te ontwikkelen dan moet zij niet naar andere detailhandelslocaties kijken, zoals het nieuwe stadion voor Heracles en het winkelcentrum Almelo Nouveau.

Dat advies gaf Dirk Jan Droogh van adviesbureau Droogh, Trommelen en Partners (DTNP) de gemeenteraad maandagavond mee.

„Mensen kopen steeds meer via internet. Lege winkelpanden zijn het gevolg. De detailhandel die men wil in het stadion is bovendien kwetsbaar, omdat dat juist de artikelen zijn die tegenwoordig via internet worden besteld”, aldus Droogh.

Desalniettemin wil het college van B en W de mogelijkheden voor de detailhandel in het nieuwe stadion verruimen.

Almelo e.o.