Volledig scherm
Bert Letteboer in actie © Marco Oude Groothuis

Supportersvereniging zet 'Mister Heracles' na 37 jaar aan de kant

ALMELO - Groot verdriet bij clubicoon Bert Letteboer, bijgenaamd Mister Heracles. Supportersvereniging Hart voor Heracles wil niet langer gebruik maken van zijn diensten als fotograaf en zet hem, na jarenlang trouwe dienst, zonder pardon aan de kant. "Hij gooide er de laatste jaren een beetje met de pet naar."

Hij wil niet te veel zeggen. Bang om mensen tegen het hoofd te stoten, verkeerde uitlatingen te doen uit boosheid en verdriet. Maar de ‘ontslagbrief’ die Bert Letteboer, ook wel Mister Heracles genoemd, dinsdag kreeg van supportersvereniging Hart voor Heracles doet hem ontzettend veel pijn.

Op Facebook deelde hij de brief, waarin Hart voor Heracles schrijft dat het volgend seizoen geen gebruik meer maakt van zijn diensten als fotograaf. 'Namens het bestuur wil ik je hartelijk bedanken voor je inspanningen voor de site de afgelopen jaren.’ Meer niet. Geen reden. Geen verdere uitleg. En zelfs geen handtekening van de schrijver.

Honderden steunbetuigingen
De reacties stromen binnen. Honderden supporters, oud-spelers, oud-assistent Hendrie Krüzen; ze zijn verbaasd, woedend en spreken schande van het feit dat Hart voor Heracles een clubicoon zonder pardon zijn grootste passie ontneemt. Mensen roepen op om in actie te komen, dreigen met opzegging van hun lidmaatschap van Hart voor Heracles. Een afbeelding waarop Letteboer poseert met speler Joey Pelupessy, begeleid door de tekst ‘Wij steunen Mister Heracles Bert Letteboer, Hart voor Heracles ga je schamen’, wordt massaal gedeeld. Wat dat met hem doet? Letteboer geëmotioneerd: „Veel.”

En dan wordt het stil aan de andere kant van de lijn. Letteboer huilt. Hij kan geen woord uitbrengen. De boodschap van Hart voor Heracles heeft een van de grootste fans die de club ooit gehad heeft gebroken, erkent hij snikkend. „Ja, het raakt me echt.”

Hart voor Heracles
De reden van het ‘ontslag’ van vrijwilliger Bert Letteboer is dat hij afspraken niet na kwam. Dat zegt althans voorzitter Jack Telgenkamp van supportersvereniging Hart voor Heracles. Letteboer zou met apparatuur van de vereniging foto’s voor zijn eigen Facebook-pagina maken, foto’s die uiteindelijk niet terug te vinden waren op de website van Hart voor Heracles. „Persoonlijk hebben we niks tegen hem”, zegt Telgenkamp. „Maar als hij taken krijgt, dan moeten deze wel uitgevoerd worden. En hij (Letteboer, red.) gooide er de laatste jaren een beetje met de pet naar.”

Wel betreurt Telgenkamp de brief die verstuurd is, geschreven door de plaatsvervangend secretaris. „Die is een beetje ongelukkig, daar hoort natuurlijk een handtekening onder. En er had in moeten staan dat we het besluit graag mondeling willen toelichten.”

Veel pijn gedaan
Letteboer ontkent dat hij taken niet zou hebben uitgevoerd. Volgens hem is een aantal mensen al tijden bezig hem weg te krijgen.

Hoe nu verder? Voor Letteboer blijft Heracles zijn club en hij verwacht dat er wel weer iets op zijn pad komt. „Als ik kijk naar alle reacties, heb ik in al die jaren toch wel veel goeds gedaan.” Tussen hem en de supportersvereniging komt het niet meer goed. „Het heeft me veel pijn gedaan hoe ze me behandeld hebben.”

Volledig scherm
De steunbetuiging © Screenshot Facebook

Almelo e.o.