Volledig scherm

Syntus schrapt lijndienst 25 in Almelo

ALMELO - Vervoersbedrijf Syntus is van plan om in Almelo een buurt- of belbus op het traject van lijndienst 25 te laten rijden.


De route met zeven haltes is ongeveer 1,7 kilometer lang en slingert zich van het NS-station naar de wijk het Aalderinkshoek, met het eindpunt bij verzorgingshuis Hoog Schuilenburg. Een rit duurt negen minuten. Lijn 25, is sinds jaar dag de naam. Tot aan het einde van dit jaar, want vervoersbedrijf Syntus heeft besloten om de lijndienst op te heffen omdat er te weinig passagiers in de bus stappen.

Volgens Syntus blijkt uit overzichten dat op zaterdag gemiddeld 50 mensen van de buslijn gebruik maken en op doordeweekse dagen 125. Dat lijkt nog een behoorlijk aantal, maar in het licht bezien dat de bus om het half uur, dertig keer per dag, rijdt, zijn het gemiddeld vijf passagiers per rit. „Absoluut niet rendabel’’, kwalificeert woordvoerder Hanneke Ruiter van Syntus.

Buurtbus
Om met name de ouderen van dienst te blijven, wil Syntus direct na opheffing een alternatief bieden voor lijndienst 25. Daarbij wordt gedacht aan een buurtbus. Dat is een achtpersoonsbusje, dat rijdt volgens een vaste dienstregeling.

Almelo e.o.